Mooi Afrika
Door: Beefie
Blijf op de hoogte en volg Erik
03 Maart 2011 | Zuid-Afrika, George
Hier is mijn eerste verslag dan vanuit het zonnige Afrika. Naar een lange reis te hebben gehad kwamen we dan toch allemaal gelijk aan op Airport George. Met een temperatuur van ong. 25 graden gingen wij naar ons huis. We wisten allemaal niet wat ons te wachten stond voor het onderkomen van de komende 3 maanden. tot onze grote verbazing kwamen dan toch weer in een super mooi huis met een mooi zwembad in de tuin. Meteen toen we aankwamen kregen we uitleg van onze huisbazin(aardige vrouw trouwens) over hoe alles in zijn werk gaat. kort daarna gingen we met z'n allen evven wat eten en kochten we via de huis bazin een krat bier (van maarliefst €28) om dit avontuur toch goed te beginnen:P.
De volgende dag moesten wij er al vroeg uit om naar de stichting(20 km van ons vandaan) te gaan voor een aanta regels. Niet lang daarna moesten Maarten en ik mee met Christel( werkzaam voor de stichting) om voor het eerst in Zuid-Afrika te gaan autorijden. Nou geloof mij het is echt heel erg wennen om aan de linker kant van de weg te rijden, maar naar een aantal keren rijden wen je er al snel aan. Maarten en ik moesten onze rijbewijs ophalen van ons huis en ondertussen Christel afzetten bij zijn huis en met z'n tweeen de weg terug naar de Stichting vinden:P Daar rij je dan de allereerste keer in Zuid Afrika moet je ook nog eens met z'n tweeen weer terug zonder dat je maar een beetje weet van hoe alles in zijn werk gaat in het verkeer. Maar we zijn veilig aangekomen en maarten en ik zijn nu verantwoordelijk voor het Baggie (auto), alleen wij mogen er in rijden. Omdat het kantoor van de stichting aan de zee ligt hebben we ook no Dolfijnen kunnen spoten op de eerste dag.
Ook de vandaag moesten we er wee vroeg uit om enkele dingen nog te kopen voor dat we een safari gingen. Ik moest bijv nog een telefoon kopen( wat trouwens niet zo duur hier is) voor 280 rand. Naar dat we al deze dingen hadden gekocht namen Ben(onze chaffeur van de bus)en ik de groep mee onderweg naar de safari. waar ik al dacht dat we er bijna waren moesten we nog een heeeeel lang stuk door de bergen heen. wel echt mooi natuur. Op een duur konden we niet meer verder om dat er nu een beekje lag.( de weg was een keer overstroomt zij ben) Wat moesten we doen??Ben ging op onderzoek uit en kwam met de conclusie dat ik met het Baggie( een mooi grote jeep) door het water moest om tekijken tot hoever de weg liep naar de safari. Naar een kwartier door de bergen te rijden kwamen we uiteindelijk aan, maar omdat meer de dan helft achter was gebleven met de bus moesten Ben en ik weer terug rijden om de andere mensen van de groep op te halen. Ook hier zijn we uiteindelijk allemaal veilig aangekomen
In het begin van de Safari hadden wij al zoiets van: dit is geen echte safari zoals je die ziet op National Geographic helaas. Waarom? omdat het in de bergen was en niet op grote zandvlakte en er waren echt heel weinig dieren. daarintegen hebbn we wel de olifant, neushoorn, giraffe, buffels enz... gezien. Het nadeel vond ik dat er maar 3 leeuwen waren die ook nog in een grote kooi zaten. Voor de rest heb ik vandaag wel echt veel rij ervaring op gedaan.
Morgen gaan we op de boot om walvissen en dolijnen te spotten. heb ik vrij veel zin in. Maandag beginnen we meteen al met de werkzaamheden van de stiching.
Ook zal ik proberen om morge een aantal mooie foto's op de site te zetten. Ik kan echt nog veel meer dingen vertelle maar dan ben ik echt nog heel lang bezig en internetten is niet heel goedkoop.
Dus ik zeg vanuit het zonnige George: Adios en tot snel
03 Maart 2011 - 21:38
Janny Meijer:
Erik super dat je daar rijdt en nog wel links. Een hele ervaring. Ben benieuwd naar de foto's. Veel plezier. Groetjes -
03 Maart 2011 - 22:08
Pa+ma:
moi Erik fijn te lezen dat je het zo naar je zin hebt, en dat je de natuur zo mooi vind heel anders dan het koude kikkerlandje van ons.Geniet er verder van en we hopen nog te lezen en te zien liefs ons -
03 Maart 2011 - 22:14
Rian:
Zwaar jaloers, vooral op wat je morgen doet, naar de dolfijnen! Maak maar mooie foto's! Geniet ervan! Vind het erg leuk om je verhalen te lezen! En ik wacht ook op de foto's! -
04 Maart 2011 - 09:17
Bernard En Alma:
leuk om je verslag te lezen, succes daar en geniet ervan, bernard alma + kids -
04 Maart 2011 - 15:11
Marloes:
Erik jonge, ik ben jaloers! Geniet ervan! -
04 Maart 2011 - 17:21
Niek:
ey beefie leuk verhaal ! maar 2 euro voor een kratje ? nu blijf je daar wonen zeker :P laat snel weer wat horen.
Groeten ut Grunn -
04 Maart 2011 - 18:42
Tjark :
Gaaf Beefie egt super nice! ben benieuwd naar de foto's. en wat relax dat je daar kan en mag auto rijden! chill muziek op, arm uit het raam. wat wil een mens nog meer! geniet er van! kun je de kratjes bier misgien exporteren naar Nederland is opzich al wel een stage opdracht dat ik zo! ey ga je goed! en wat een heerlijk verhaal! -
04 Maart 2011 - 20:07
Willie:
He Erik
Wat een verhaal...! Heerlijk dat je zo geniet, houden zo!
05 Maart 2011 - 10:12
Gerieke:
Leuk zeg om je verhaal zo te lezen! Heel veel succes en have fun! (: -
05 Maart 2011 - 12:24
Henk En Etty:
wat super,dat het goed gaat daar in de safari.lekker warm daar hier is beetje koud met zonnetje ,
ben heel benieuwd naar de fotos geniet lekker van je biertje en de groep.succes daar! groetjes !!!!!!!!! -
05 Maart 2011 - 17:11
Evelien Theodorie:
hallo erik!
wat heb ik zin om even bij jullie te kijken! ik ben benieuwd naar jullie foto,s kunnen jullie in huis ook op internet?
geniet er lekker van!!
xx -
05 Maart 2011 - 20:13
Michiel T:
Haha, GE-NI-AAL!, echt!
beetje buffelen daaro dus?
moeten maar snel ff naar peelo, ff naar de c-1000 wand pannenkoeken mix is op, hahaha,
Groeten,
Michiel -
06 Maart 2011 - 15:12
T. Toos:
Hoi Erik,
Een prachtige ervaring in een prachtig land! Geniet ervan en heel veel succes daar. 'k Zal je reisverslagen volgen... -
07 Maart 2011 - 16:04
Opa En Oma B.:
dag Erik,
We hebben al eerder gereageerd, maar ik zij nu dat het er niet bij staat en heb dus iets niet goed gedaan.
Je boft maar: chauffeur (dat links rijden went wel); dolfijnen gezien; op "walvissenjacht"; een safarirond-ritje. Toe maar.
Ik denk zo: je baggie is zeker een bakkie een pick-up).
groeten
07 Maart 2011 - 18:07
O. Wim:
ook in assen proberen we elke dag even te lijken of er nog wat nieuws is te lezen op de je site. het is een schitterend land en als ik jou was zou ik je ouders maar adviseren om er toch nog eens heen te gaan. geniet er van en succes met het werk wat je doet.
enne doe de groeten aan mark w. -
07 Maart 2011 - 20:54
Pim:
Dit wordt meer een: OH OH Africa als ik deze foto zo bekijk... -
08 Maart 2011 - 17:46
Erik Beeftink:
Beste mensen, bedankt voor alle goed toezeggingen. Het eerste krat was trouwens 28 euro inplaats van van 2 euro er was iets verkeerd gegaan. Opa en Oma het is idd een bakkie (jeep) 4x4. binnenkort komt er weer een nieuw verslag en ik probeer zoveel mogelijk foto's te plaatsen maar is redelijk duur met internet. Tot snel
Erik -
08 Maart 2011 - 19:03
Rian:
Hey
Leuk om al een paar foto's te zien!
Wacht jou verslag af, ben benieuwd hoe je stage is, hoorde al dat je om 14uur s'middags al weer vrij bent!
(K) -
09 Maart 2011 - 00:29
Arjan:
Klinkt goed jongu en toffe foto's! have fun daar ;) -
09 Maart 2011 - 04:00
Marijke:
Hee Kale!
Ziet er mooi uit daar, en nu al vette verhalen, geniet ervan! Ik zal je blijven volgen!
liefs -
09 Maart 2011 - 08:39
T. Anneke:
een lekker begin, maar het echte werk moet nog komen ....?? een unieke kans, geniet ervan. -
09 Maart 2011 - 11:29
Fam. Hidding :
ERIK we gaan vanuit Hoogeveen ook meegenieten en hopen het in mei zelf te kunnen meemaken. We komen dan met Willie mee o.a. om je uit te zwaaien. Maar dat duurt nog heeel lang he? We hopen dat je je daar nuttig zult kunnen maken samen met je studievriend(in)en. -
14 Maart 2011 - 21:52
Evita:
Hoi Erik,
Wat leuk om je zo te kunnen volgen in het verre land! Geniet er van. =)
Groetjes! x